Kajak-kenu

Varga Ádám második az Előolimpián

Varga Ádám második az Előolimpián

Négy érmet is szereztünk a Párizs melletti Vaires-sur-Marne tavon zajló olimpiai tesztverseny zárónapján. Férfi K-1 1000 méteren ráadásul kettős magyar siker született, Kopasz Bálint győzött, Varga Ádám második lett. Férfi C-1 1000 méteren Adolf Balázs a dobogó legalsó fokára állhatott fel, míg para szakágban Kiss Péter Pál sikerével zárult számunkra az Előolimpia.

Nem is sikerülhetett volna jobban az „olimpiai főpróba” a királyszámban! Kopasz Bálint nagy fölénnyel nyerte a péntek délutáni döntőt K-1 1000 méteren, míg mögötte Varga Ádám érkezett be másodikként. A két klasszis uralta a mezőnyt, végig kimagasló teljesítményt nyújtottak. Kopasz Bálint idén először indult fő számában nemzetközi versenyen, 3:27.46-os idejével kétség sem fért győzelméhez.

„Jónak éreztem a formát és örültem, hogy a döntőben nem esett az eső, mint Duisburgban. Egész kellemes hőmérsékletben és szép viszonyok között versenyezhettünk. Az oldalszél annyira nem volt kellemes, de volt hátszél is. Elég gyorsnak érzem az itteni vizet, kicsit olyan, mint Szegeden a Maty-ér. Az volt a cél, hogy egy jó pályát menjek, hiszen szeretnék jövőre is itt indulni K-1 1000 méteren és azt kívánom, hogy ez Ádámnak is sikerüljön. Nekem szimpatikus ez a helyszín, szeretnék jövőre egy hasonlóan jó pályát. Most ezt könnyedén nyertem, de jövőre egészen más lesz a felállás.” – fogalmazott Kopasz Bálint.

Varga Ádámot kisebb sérülés és betegség is hátráltatta az utóbbi napokban, és egy új taktikát is kipróbált a döntőben, így elégedett volt az ezüstérmével.

„Elég nehézkes verseny, hiszen a vb után meghúztam a hátamat, aztán az meggyógyult, majd sikerült itt is meghúznom és meg is fáztam. Viszont mindenképp szerettem volna egy versenyt menni ezen a pályán, hátha a hasznomra tudom fordítani jövőre. Kipróbáltam egy másik taktikát, most nem azt csináltam, hogy elindulok a legelején és ameddig megy, hanem beültem vízre és a végén indultam el. Ez kényelmesebb volt és örülök, hogy így is sikerült érmet szereznem. Nagy esélyünk van arra Bálinttal, hogy megismételjük azt, amit Tokióban csináltunk. Ebből a versenyből sok következtetést még nem lehet levonni, mert voltak hiányzók és nem mentünk olyan kemény pályát, de korábbi versenyekből kiindulva jó érzéseim vannak a jövőre nézve.” – nyilatkozta a KSI SE olimpiai ezüstérmese.

Kettős magyar győzelem, Kopasz Bálint nyert, Varga Ádám második az Előolimpián

Forrás: MKKSZ - https://kajakkenusport.hu/hir/kettos-magyar-gyozelem-kopasz-balint-nyert-varga-adam-masodik-az-eloolimpian?fbclid=IwAR3g3ctrXourRIR2RzEB0xSqF5SoCJRaI4lOPvAWlkvH6XRfFqqPy-U-wlI

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.