Öttusa

Csapatarany a barcelonai junior Eb-n

Csapatarany a barcelonai junior Eb-n

Az öttusázók barcelonai junior Európa-bajnokságán Gyurka Márk Manó egyéniben ezüst-, Viczián Bencével és a KSI-s Koleszár Mihállyal csapatban pedig aranyérmet szerzett.

A női versenyzők után a magyar férfiak is kiválóan szerepeltek az öttusázók barcelonai junior Európa-bajnokságán.

A csütörtöki döntőben a végig remekül teljesítő Gyurka Márk Manó a harmadik helyről kezdhette meg a záró, kombinált számot (lövészettel egybekötött futás), melyben végül javítani tudott egy pozíciót, és bravúros ezüstérmet szerzett a győztes francia Ugo Fleurot mögött, valamint a harmadikként beérő, szintén francia Léo Bories előtt. A KSI fiatalja az U19-es korosztályban egyéni vb-bronzéremmel már büszkélkedhetett, most tovább bővítette a kollekcióját.

A négy magyar döntősből mindenki kitűnően versenyzett. A Trion SC-s Viczián Bence az ötödik, a KSI-s Koleszár Mihály a kilencedik, míg a mindössze 17 éves UTE-reménység, Tamás Botond a tizedik helyen ért célba, melynek köszönhetően a Gyurka, Viczián, Koleszár trió csapatban is Európa-bajnok lett.

(Forrás: Nemzeti Sport Online - https://www.nemzetisport.hu/utanpotlassport/ottusa-gyurka-ezust-es-csapatarany-a-barcelonai-junior-eb-n-2899507 )

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.