Kajak-kenu

Eb arany- és ezüstérem Varga Ádám mérlege

Eb arany- és ezüstérem Varga Ádám mérlege

Pénteken a magyar csapat első aranyérmét szerezte, ezzel megvédte Európa-bajnoki címét 500 méteren Varga Ádám a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon. 

 „Motivált, hogy életemben először védhettem meg a felnőtt bajnoki címemet, hiszen eddig váltakozott, milyen kategóriában indulok – mondta Varga a győzelme után. –  Úgy taktikáztam, hogy erős első háromszáz méterrel akkora előnyt alakítsak ki, hogy elsőként érjek célba, annak ellenére, hogy nem tudom a végén annyira megindítani a hajót. Az idei versenyeken nem tudtam kihajtani magamat, ez volt az utolsó lehetőség az olimpia előtt, szerintem most sikerült.”  

 

5000 méteren a férfiak versenye ritkán látható, izgalmas küzdelmet hozott, amelynek végén az 500 egyesben aranyérmes Varga Ádám hatalmasat hajrázva szerezte meg a második helyet a címét megvédő portugál Fernando Pimenta mögött, orrhosszal megelőzve a világbajnok dán Mads Pedersent.

„Valóban nagyon izgalmas volt, mert egészen a végéig nem sikerült leszakítanunk a mezőnyt, folyamatos volt a forgás, ment a harc a vizekért. Én pont ezért indultam el ötezren, hogy ilyen csatákban legyen részem. Teljesen elégedett vagyok az eredménnyel, az volt a célom, hogy ott legyek az első bolyban és végig harcban legyek, ez sikerült

– értékelt a KSI kajakosa.

 

Forrás: https://www.nemzetisport.hu/kajak-kenu/2024/06/kajak-kenu-eb-ezustermes-a-vajda-bence-szantoi-szabo-tamas-kajak-kettes

https://24.hu/sport/2024/06/16/kajak-kenu-eb-5000-meter-adolf-balazs-kohalmi-emese/

Fotó: Kovacs Peter

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.