Központ

1 nap múlva KSI 60.

1 nap múlva KSI 60.
A KSI SE jelenlegi vezetője, Zsoldos Péter maga is a sportiskolában kezdett vízilabdázni, majd a Tungsram játékosa lett. Utánpótlás-válogatott, ob I-es játékos. Szivós István – ki más? – mellett kezdte el az edzősködést (az utánpótlás- és az ifjúsági válogatottat is eredményesen irányította), a tréneri tevékenységet követően a KSI szakmai munkatársa, később alelnöke lett. Hazsik Endre igazgatósága alatt ismerkedett meg az operatív vezetéssel, idővel a jobbkeze lett több mint tíz évig. Az egykori kiváló kajakos – Cseh Ferenccel K–2 1000 méteren 1966-ban Berlinben vb-bronzérmet szerzett – 1991. július 1-jétől 2016. május 23-ig töltötte be az intézmény igazgatói tisztét, másnaptól öt évre Zsoldos Péteré lett az igazgatói szék.
 
A sportiskola munkáját 2022 májusában a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) is elismerte: a közösségi sportszervezeti díjat kapta meg. Zsoldos a közeljövő tervei között a kiválasztás fontosságát jelölte meg az óvodai sportolástól kezdve az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) bevonásáig, hogy az akadémiákra már felkészülten érkezzenek a sportolók. „Fontos az iskolai kapcsolatok kiépítése, gondolok itt a KSI és a Testnevelési Egyetem együttműködési megállapodására, nem véletlen, hogy az egyesület elnökségében a felsőfokú intézményt a korábbi jégkorongkapus, Géczi Gábor egyetemi docens képviseli.”
 
Arra a felvetésre, hogy elődei közül kinek a tevékenységét értékeli a legtöbbre, Zsoldos Péter így válaszolt: „Tizennégy éve otthonom a KSI, korábban játékosként, majd 12 évig edzőként tevékenykedtem. Nagyon sokat köszönhetek néhai Szivós Istvánnak. Valamennyi elődöm munkáját értékesnek tartom, ám mivel 12 évet dolgoztam Hazsik Endre mellett, talán érthető, ő áll hozzám a legközelebb.”
 
KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.