Központ

Közös facsemete ültetés

Közös facsemete ültetés

A nagy múltú-, fennállásának 60. évfordulóját ünneplő KSI-ben, vagyis a Központi Sport- és Ifjúsági Egyesületben, számos Európa-, világ- és olimpiai bajnok sportoló kezdte pályafutását. 

A KSI nem csupán a sportszakmai területen nyújt elismerő teljesítményt, immáron 60 éve, hanem felelősséggel viseltet környezetünk védelme iránt is. Ennek- és 60 éves múltjának apropóján a KSI- és a Climate Action hosszútávú stratégiai együttműködésre lépett egymással, melynek első aktivitásaként, a sport- és a fenntarthatóság kapcsolataként, 2024. március 19-én, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Füzéren, a Climate Action LevegőLegelő projektjének részeként 60 darab tölgyfa csemete elültetésére került sor. Az eseményen részt vett Zsoldos Péter, a KSI elnöke, Orendi Mihály elnöki tanácsadó és Preiszler Gábor alelnök. Az ültetés szakmai felügyeletét pedig Laczkó Péter erdésztechnikus felügyelte.

 

Kónya Ferenc, a Climate Action füzéri projektjének projekt menedzsere elmondta, a faültetés mellett számos aktivitás várható a partneri együttműködés keretében: „A 60 darab facsemete elültetésével megalapoztuk közös jövőnket. A KSI Vezetőségével kidolgoztunk egy programot, melynek keretében minden hónapban díjazzuk majd az Egyesület sportágainak legtehetségesebb-, valamint legjobb teljesítményt nyújtó sportolóit, akiket egy-egy, névre szóló facsemetével ajándékozunk majd meg, melyek szintén Füzéren kerülnek majd elültetésre. Ezzel is a sport- és a fenntarthatóság erősítését kívánjuk elősegíteni.”

 

A Climate Action füzéri-, LevegőLegelő projektjének keretében 3,26 HA területen, 19.000 darab kocsánytalan tölgy, korai juhar és mezei juhar facsemete elültetésére kerül sor. A Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület elsőként csatlakozott a projekthez, megalapozva a fenntarthatóság fontosságának sport általi közlését, melynek nagy jelentőséget tulajdonítunk társadalmunk érdekében.

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.