Vízilabda

Az év utánpótlás-edzője: Horváth János!

Az év utánpótlás-edzője: Horváth János!

Vasárnap került megrendezésre a Testnevelési Egyetemen a Magyar Edzők Társaságának Konferenciája, ahol csapatunk vezetőedzője, Horváth János, átvehette az év utánpótlás-edzőjének járó díjat. Szívből gratulálunk és hosszú, sikeres éveket kívánunk a KSI-nél! 

 

Horváth János köszönetnyilvánítása:

Tisztelettel köszönöm a Magyar Edzők Társaságának és az Utánpótlássport.hu szerkesztőségének és a Porsche Hungariának, hogy az első ízben kiírt Év utánpótlás edzője díjra érdemesnek tartottak! Büszkeség, vízilabda edzőként kaphattam meg a díjat!

Köszönöm továbbá csodálatos edzőimnek Dömötör Zoltánnak, Lőrincz Lajosnak, Kácsor Lászlónak, Pék Gyulának és Mohácsi Attilának, hogy példát mutattak! Köszönöm az elmúlt 20 évből az összes játékosomnak! Köszönöm a fantasztikus kollégáimnak, ez a díj legalább annyira illeti Őket is, mint engem! Köszönöm főnökeimek Dr. Kemény Dénesnek, Vári Attillának, Székely Bulcsúnak és utoljára de elsősorban Dr. Szívós Istvánnak a bizalmat!

Hajrá KSI! Hajrá MAGYAR VIZILABDA!

 

Forrás: https://ksipolo.hu/hireink/az-ev-utanpotlasedzoje-horvath-janos

 

A Magyar edzők napján, szeptember 25-én díjátadó konferenciát tartott a Magyar Edzők Társasága (MET) Budapesten, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen.

Molnár Zoltán, a MET elnöke köszöntőjében felidézte, hogy az egyetemről indulnak el az edzők és itt vehetik át a Mesteredző elismerést, az Életműdíjat, a dr. Ormai László-díjat, valamint idén először az Év utánpótlás edzője díjat. Emlékeztetett arra, hogy finn kezdeményezésre ünnepeljük szeptember 25-én az edzőket.

A nap jelszava egy kérdés: „Mondtál már köszönetet az edződnek?”.

Egy rövid összeállításban fiatal sportolók mellett Kopasz Bálint olimpiai és világbajnok kajakos mondott köszönetet edzőjének.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a rendezvény fővédnökeként az edzőkhöz szólva azt mondta: „rendkívül hálásak vagyunk önöknek, hogy olyan sportolókat nevelnek, akik a sportpályákon és az életben is példát mutatnak. Edzőnek lenni hivatás, fiatalokat terelgetni összetett kihívás. Önökkel indul minden siker, ezért az edzőképzés a magyar sport kulcskérdése”– hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette: törekedni kell az új módszerek megismerésére, ezért a tervek között szerepel a szakemberképzés erősítése.

Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a nemzet sportolója arról beszélt, hogy a mostani díjazottak mind „szent őrültek”, akik az edzői hivatásra tették fel életüket. „Egy edző társ egy életre” – mondta, majd meghatóan emlékezett egykori mesterére, Szőcs Bertalanra.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke emlékeztetett arra, hogy a sportújságírók az év sportolói mellett jutalmazzák az év edzőit és szövetségi kapitányait is.

Az ünnepség végén Schmidt Ádám, Molnár Zoltán, Schmitt Pál, Kemény Dénes, a Mesteredzői Kollégium elnöke, dr. Ormai László, a MET tiszteletbeli elnöke, Köpf Károly MET-főtitkár és Szöllősi György adta át az elismeréseket a 2022-es esztendő díjazottjainak.

A kitüntetettek:

Mesteredző díj: Bíró Attila, Csipes Ferenc, Hadvina Gergely

Edzői Életműdíj: Könye Irma (atlétika), Svasznek Jenő (ökölvívás), Szabó Bence (vívás), id. Ocskay Gábor (jégkorong), Tarján András (asztalitenisz)

dr. Ormai László-díj: Vámossyné Oláh Zsuzsanna Európa-bajnok asztaliteniszező, edző, Ormai László egykori tanítványa

Év utánpótlás edzője-díj: Horváth János (KSI vízilabda)

Forrás: MTI / Fotók: Vörös Nándor

 

 

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.