Sportlövészet

Már a fiainkkal is komolyan kell számolni - 25 éves országos csúcsot adtak át a múltnak

Már a fiainkkal is komolyan kell számolni - 25 éves országos csúcsot adtak át a múltnak

Tegnap ért véget a Komáromban megrendezett ifjúsági 25 és 50 méteres Országos Bajnokság. Versenyzőink 7 arany, 4 ezüst és 2 bronzérmet szereztek, ráadásul két országos csúcsot is megjavítottak.

A szabadpisztolyos versenyszámban Balázs Tamás lett az országos bajnok, csapatban Tatár Somával és Polacsek Andrással is győzött. András a versenyszám bronzérmese lett.

A standard pisztolyos versenyszámban csak KSI-s versenyző állt a dobogón. A győztes és ezzel magyar bajnok Dézsi Vivien, ezüstérmes Balázs Tamás, bronzérmes Gergő Lilla lett. A csapat új országos csúcsot lőtt (eddig is a KSI tartotta), Dézsi Vivien, Balázs Tamás, Weite Hayden összeállításban.

A fiúk sportpisztolyos versenyszámában Weite Hayden lett ezüstérmes egyéniben. A csapat, - Weite Hayden, Balázs Tamás, és Szabó Barna Ádám - pedig 13 körrel javította meg a KSI által 25 éve tartott országos csúcsot.

A lányok a hagyományoknak megfelelően szerepeltek, bár a győzelmet nem Gergő Lillától vártuk, mégis ő lett 2022-ben az ifi lány sportpisztolyos versenyszám magyar bajnoka. Lilla több, mint 30 kört javított eddigi legjobbján. Ő még csak nyár elején ismerkedett meg ezzel a fegyvernemmel, 285 körös pontlövő eredménye ezért is nagyon értékes. Dézsi Vivien a standard pisztolyban szerzett bajnoki címe mellett most ezüstérmet szerzett. A Gergő Lilla, Dézsi Vivien, Fazekas Milla összeállítású csapat is győzött.

Gratulálunk

ifijeinknek és edzőiknek!

Hajrá KSI!

KSI logó

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

KSI logo
Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület
1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.